Att öppna sitt hem och hjärta för ett barn i behov är en av de mest betydelsefulla beslut en familj kan fatta. Det är en resa fylld av utmaningar, lärande och, framför allt, kärlek. I detta inlägg delar vi med oss av vår resa som familjehem genom Kocher Hem, med hopp om att inspirera andra att ta steget.

När vi först funderade på att bli familjehem hade vi många frågor och viss osäkerhet. Hur skulle detta påverka vår familjedynamik? Var vi verkligen redo att ge det stöd och den kärlek som krävs? Kocher Hems noggranna process, från de första samtalen och hembesöken, till utbildning och ständigt stöd, gav oss förtroendet att gå vidare. Det blev tydligt för oss att vi inte var ensamma på denna resa; vi hade en hel organisation bakom oss, redo att bistå med råd, utbildning och omsorg.

Utredningsprocessen var grundlig och gav oss viktiga insikter i vad det innebär att vara familjehem. Vi lärde oss om vikten av tålamod, förståelse och att möta varje barn där de är. När vi väl blev godkända som familjehem, var stödet från Kocher Hem oumbärligt. Deras dygnet runt-tillgängliga jourtjänst betydde att vi alltid hade någon att vända oss till, oavsett tid på dygnet.